Categories
Compartim online Notícies

La família font de diàleg

Com a fruit del recent Sínode de Joves, el Secretariat Interdiocesà de Joventut (SIJ – delegats de pastoral de joventut de les diòcesis de Catalunya i Mallorca) elaboren cada mes un article per desgranar i comprendre millor el missatge que el Sínode vol adreçar a tota l’Església. Aquest mes tractarem sobre la família.

130623 incomunicacion familia.jpg

Aquest Nadal està circulant un anunci de la coneguda marca Ikea on apareix un retrat de la família actual. En el marc d’un concurs televisiu entre famílies tot responen preguntes al llarg del típic dinar de Nadal. Les primeres preguntes són molt fàcils pels participants, les responien de cop, gairebé ni sense pensar, anaven sobre noves tecnologies, xarxes socials, famosos de la tele,… Però de cop i volta, la temàtica canvia a preguntes personals de dins la mateixa família com: Quin és el llibre preferit del teu fill? Que va estudiar la iaia Antonia? Quin somni li queda per complir a la teva esposa? Aquí el silenci es fa llarg, i no saben que respondre!

És una imatge encertada de la nostre societat! Com els joves hem perdut l’interès en conèixer més sobre les persones que estimem i que formen la nostra família! Com preferim entretenir-nos i passar-ho bé amb les tecnologies a realment buscar conèixer en profunditat als altres. Establir relacions intergeneracionals es fa més difícil, perquè no són iguals a nosaltres, potser no tenen un llenguatge tant “cool” com el nostre, i no estant el dia de les ultimes tendències de moda o tecnològiques, però sense dubte el seu coneixement de la vida, és més gran que no pas el d’un jove. Els anys omplen la vida de coneixement. És un enriquiment saber la pròpia historia d’aquells que ens envolten, que al final és la nostre pròpia historia familiar, conèixer les arrels, i crear un clima de major confiança. És una forma concreta d’estimar la pròpia família, valorar-la i donar-ne gràcies.

Dins aquest diàleg en la família, un tema a parlar també és el de les creences. Tradicionalment la família ha sigut un mitjà on es transmetia la fe, de pares a fills, de generació en generació mitjançant les llargues converses, els ensenyaments, el testimoni, la importància de creure en Déu i un comportament adequat i coherent. La família ha sigut per a molts la primera llar on s’ha viscut la fe. És un do rebut també tant gran, com el de la vida, i per això cal sobretot en aquestes dates de Nadal, gaudir i donar gràcies de la pròpia família.

Marc Trulls
Membre del SIJ i Delegat de Pastoral Juvenil de Solsona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.