Categories
Acompanyants Activitats Aplec de l'Esperit Notícies Trobades +18

TROBADA DE VOLUNTARIS DE L’APLEC DE L’ESPERIT 2018

Els dies 19 i 20 de maig, festa de la Pentecosta, es celebrà a la nostra diòcesi de Tortosa la dotzena edició de l’Aplec de l’Esperit, una trobada de més de mil dos-cents joves cristians de totes les diòcesis amb seu a Catalunya. El lema d’aquest any fou “CRIST ÉS LA VIDA”. Aquesta trobada es celebra des de l’any 1978 i la convoca la Conferència Episcopal Tarraconense, mitjançant les delegacions diocesanes de la Pastoral de Joventut.

Hi van col·laborar un bon nombre de voluntaris i la delegació diocesana de joves organitzà una trobada per agrair la seua ajuda. Per aquest motiu, el dia 21 de setembre, a les 19’30 h. ens vam aplegar al Seminari de Tortosa unes cent trenta persones entre joves i adults, per participar de la “Trobada de voluntaris de l’Aplec de l’Esperit”. La capella central del Seminari estava ambientada amb cartells que feien referència a la trobada amb el lema “Crist és la Vida”. Hi participà un grup musical “Delta Worship” format per joves de diferents parròquies de la diòcesi. Ens acompanyà durant tota la celebració el nostre bisbe Enrique.

S’inicià amb una salutació de mossèn Ivan Cid Pegueroles, Delegat de la Pastoral de Joventut, qui agraí la tasca duta a terme per tots els col·laboradors en la trobada de l’Aplec de l’Esperit. Tot seguit es passaren uns vídeos amb la síntesi del que foren les dues jornades de pregària i convivència celebrades a Tortosa i Sant Carles de la Ràpita.

A continuació Carlos i Meilin van portar el fil conductor de la celebració. En primer lloc van saludar el Sr. Bisbe i tots els assistents i tot seguit van fer referència a algunes de les activitats que es van celebrar i presentaren la trobada. Tot seguit el grup “Delta Worship” van interpretar el cant “ET SEGUIRÉ” projectant a la pantalla la lletra: “Els teus camins són bons i segurs… Ets el meu camí, ets la meua vida. Et seguiré”

Després M. Dolos proclamà la Paraula de Déu (Ac 2, 1-11): “Quan arribà la diada de la Pentecosta, es trobaven reunits tots junts. De sobte, com si es girés una ventada impetuosa, se sentí del cel una remor que omplí tota la casa on es trobaven asseguts… Tots van quedar plens de l’Esperit Sant… Els sentim proclamar en les nostres pròpies llengües les grandeses de Déu”.

El Sr. Bisbe ens digué: La Paraula de Déu que acabem d’escoltar ens ha parlat de la Pentecosta. Els apòstols el dia de la vinguda de l’Esperit Sant estaven callats, amb portes tancades i amb por. Això els impedia parlar de Jesucrist, però de sobte l’Esperit Sant els transformà el cor. De repent l’Església s’obre a tots els pobles i de callats comencen a parlar, estant inclús disposats a donar la vida pel Senyor. Si l’Església no creu el que predica, l’Evangeli no produeix el seu fruit. Viure la Pentecosta vol dir que allò que anunciem i proclamem és quelcom que ens creiem i per això estem disposats a anunciar el que és la nostra pròpia vida. L’experiència de l’Aplec de l’Esperit ens va fer un gran bé a tots i ens fa sentir més església i més deixebles i apòstols del Senyor, ajudant-nos a créixer en la nostra fe. Aquesta trobada, a part d’agrair el treball que hem fet, ens ha de fer reviure el que va significar per a la nostra diòcesi. Cadascú estem a un poble, tenim el nostre treball i el nostre compromís amb l’Església. Però això que vivim, hem de viure-ho convençuts que és important i que per anunciar l’Evangeli hem d’estar també molt convençuts que formem part de la comunitat diocesana. Demanem al Senyor que tot el que vam viure en l’Aplec de l’Esperit ho conservem i ajudem a viure-ho en el nostre món. Que així sigue.

Després cadascú vam escriure en un paperet unes paraules d’acció de gràcies a Déu per tot el que havíem rebut i vam deixar-lo en unes paneretes, al mateix temps que agafàvem una llàntia amb el lema: “Crist és la Vida” dipositades a l’escala del presbiteri. A continuació el grup musical va cantar. “Esperit Sant, trenca els meus murs” i vam resar el Parenostre agafant-los les mans en sentit de germanor. El Sr. Bisbe ens donà la benedicció final i tot seguit vam passar al menjador, on vam compartir un bon piscolabis i també una llarga estona de conversació.

Que el Senyor faci fructificar tota la llavor sembrada en aquest Aplec de l’Esperit 2018, sobretot en els nostres joves i preguem que estiguen disposats a seguir el camí pel qual Jesús els crida. Com diu la pregària per l’Aplec: “Que per l’acció de l’Esperit aquest Aplec sigue un moment de gràcia i de renovació per a la nostra església diocesana”.

Maria Joana Querol Beltrán

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.