Hi ha vegades que el cansament és una cosa meravellosa, una cosa que et fa adonar-te que el dia passat ha estat profitós, ha donat fruit. Això és el que ens hi ha passat a alguns joves de la delegació de Tortosa, el passat 21 de març del 2015, aquell dia, ens esgotarem perquè una cosa perenne, florís en el nostre interior.

La Jornada diocesana, duta a terme per la diligent i treballadora Delegació de Joves de Tortosa, amb ajuda d’alguns voluntaris, tènia com a lema «VIU EN MI» (per aquelles meravelloses paraules de sant Pau), i estava dirigida a tots els joves del territori de la diòcesi, sense excepcions. Van arribar molts, de molts llocs, ja que gairebé ningú s’acoquinava davant la forta pluja, que llançava un desafiador cel grisenc. Els primers autobusos, van arribar al voltant de les deu a les portes del Seminari, d’ells van baixar en massa joves esvalotats, feliços, curiosos. Una primera comitiva, els esperava en el hall, atents per apuntar la seva arribada, guardar-los els abrics, i lliurar-los unes boniques polseres, seguidament estava el photocall, on es retratà a tots els assistents a l’esdeveniment, que després passaven a signar i exposar petits pensaments o dibuixos en dos grans cartells en blanc penjats en la paret per a l’ocasió, per acabar en una molt treballada discoteca (a aquelles ores afterhour), on DjNira, els va donar una musical/tecno/agradable benvinguda.

Quan tothom va arribar, la discoteca/after va deixar pas a les següents activitats, totes elles guiades per dos meravellosos spekers, que no deixaven ningú indiferent. L’assaig del flashmovie guiat per una meravellosa parella de joves, El Flashmovie (tot un èxit), unes paraules del nostre Bisbe i una divertida obra de teatre (protagonitzada per uns valents i gens vergonyosos joves) que barrejava a Jesús i les noves tecnologies. Després, va arribar el temps del menjar, l’esplai, el descans d’un intens començament, el fet de compartir amb uns altres…

La primera activitat després del descans, va ser espectacular, en la capella, un cor gospel de Barcelona, arribo per donar a entendre una altra manera de resar, una altra manera de fraternitat, una altra manera d’arribar a Déu. Entre diversos testimoniatges, i intenses cançons, es van fer vives les paraules de l’ahir «Perquè on dos o tres es reuneixen en el meu nom, allí estic jo al mig»

Després del concert Gospel, va començar l’última activitat del dia, una activitat també musical però més POP, un meravellós concert de “Canta la Teva Fe” (CTF) que va fer que una espectacular conga de desenes de persones, no parés de donar voltes al saló d’actes… Estava tot correcte, expectatives més que completes, i sobretot, quedava aquesta sensació a l’interior, d’una llavor que floria, que algú és dintre de cadascun, que «…és Ell el que viu en mi…»

Gotzon Alegre Dieguez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.