Categories
Aplec de l'Esperit

Reaccions – Aplec de l’Esperit

 Si. No ens fa vergonya, de fet, ens sentim orgullosos. Centenars de joves (en cos i ment) hem escoltat la seva crida i hem acudit al seu encontre, especialment aquest 7 de juny, totes les diòcesis amb seu a Catalunya ens vam reunir a Banyoles (Girona), per recordar l’arribada de l’Esperit Sant sobre els apòstols i els inicis de les activitats apostòliques de l’Església. Va ser una jornada plena d’il·lusió, alguns veníem de lluny, i la matinada encara valia la pena, va ser important. Altres els de més a prop, preparaven a mil·límetre cada segon d’aquell dia. La trobada va ser meravellosa, autobusos d’arreu van arribar alhora. Els voluntaris, amb admirable paciència, van repartir les samarretes oficials tenyint així de blau els voltants de l’estany de Banyoles. Seguidament la multitud es va repartir entre grups que es van anar alternant per fer unes activitats segons les seves edats: reflexionar sobre el missatge del Papa, escoltar uns emotius testimonis, pregar, etc.

Quan el matí es va esfumar i les activitats es van anar acabant, la multitud, veient ja la flama del Sant Esperit, vam anar a reposar forces pels voltants del poliesportiu. I allà mentre tots junts, compartim taula, repòs i calor, van començar a aparèixer les primeres valentes guitarres, es van començar a alçar les primeres veus i ja no ens podíem aturar. Van començar a escoltar-se en petits grups, fins que per fi des de l’escenari, es van unificar totes les veus, ja no importava la calor, ja només existia la lloança, la felicitat per estar junts i alegria de creure. Després d’unes meravelloses cançons, totes elles fetes oració, va començar el moment més important del dia, el que li donava autèntic sentit. L’Eucaristia. Tots en ordre, confiança i fraternitat, entrem al poliesportiu, convertit en temple.

L’amor, el respecte i la generositat, que respirar durant aquella celebració, van ser meravellosos. Les lectures, i les paraules dels bisbes, animaven a sortir al carrer, amb el somriure de qui es sap fill de Déu, i informar de la grandesa del Pare. Després de la benedicció final es donava per finalitzada la jornada, així que abans de la tornada, entre comiats i promeses d’un veure’ns de nou, tots ho teníem clar, aquesta alegria que vivim: ¡ÉS EL SENYOR!

Gotzon Dieguez
Si voleu també podeu veure el reportatge de la jornada de l’Aplec de l’Esperit al programa de TV3 Signes dels temps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.