Categories
Notícies

ESTIMEU-VOS COM JO US HE ESTIMAT

lpatrihis

La situació econòmica i els compromisos familiars van ser les causes per les quals joves de confirmació de la parròquia de Jesús, no van poder anar a la Pasqua Jove de Gandesa. Es van quedar amb moltes ganes de participar, però no per això van desistir d’aprofundir en el misteri Pasqual, en el que significa ser cristià i en la convivència fraterna que ens agermana.
El saló gran de la parròquia era el centre d’operacions i una sala més menuda era el cor d’aquestes operacions, es a dir, la capella. Els que estàvem el dijous al matí, li vam donar vida construint el lema i fixant-lo a la paret per a que ens acompanyés durant aquests dies: “Estimeu-vos com jo us he estimat”.
Per a dormir cadascú anava a sa casa i ens trobàvem a les 10.30 del matí. Els menjars van estar variats: de casa, McDonald i… mossèn Paco xef. Quina paella tan bona de verdura i peix que ens va preparar!! I els ous en carxofeta…!!! La veritat és, que a part d’aportar el seu do per a ala cuina, la casa del mossèn va estar oberta en tot moment per a qualsevol cosa que poguéssim necessitar. Per a tots ha estat un gran testimoni de disponibilitat i generositat. Els catequistes de la parròquia David Ginovart i Jordi Barquero, també van col·laborar introduint i guiant reflexions i dinàmiques d’estima, atenció i coneixement envers Déu i els altres.
Les dimensions de servei i fraternitat les vam posar en pràctica a l’hospital de la Santa Creu de Jesús, on vam anar a celebrar l’Últim Sopar i el Via Crucis del divendres amb els malalts que volien i podien assistir. Veure la processó del silenci en Tortosa i participar en la de l’enterrament en Jesús, ens van unir a la fe i la cultura de la nostra gent i de la nostra terra, mentre ens apropava al silenci i misteri de l’entrega de Jesucrist. I malgrat que en la Vetlla Pasqual sols hi havia tres joves, molt col·laboradors per cert, la ressonància que deixen aquests dies en els que han participat, és l’enfortiment de la convicció de que el seguiment de Jesucrist no acaba amb la confirmació, sinó que s’enforteix per a seguir construint un món millor segons el pensament de Déu.
Dies viscuts a cops de generositat d’uns i d’altres, en els quals una vegada més es compleix aquella història de la multiplicació dels pans i dels peixos. S’aporta el que cadascú te i pot, es posa en mans de Déu, en aquest cas es filtra pel Misteri de la Passió, Mort i Resurrecció de Jesucrist… i el resultat es… una colleta de joves amb ganes de VIURE i amb bones preguntes, inquietuds i respostes pròpies sobre la vida i la fe; una colleta de joves que, units als de la Pasqua de Gandesa també van cantar i ballar “Síguele” malgrat que els diguen que son “un bicho raro porque no reman hacia el mismo lado”.

Gna. Maria Daràs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.