Categories
Notícies

REFLEXIÓ POST-CONVIVÈNCIA

SAMSUNGH-ssn5aqRI0vEXVbkS3-nZY7U_HV8Yn2y33lGZjwKVE
La trobada +18, dins d’aquest any de la fe, era una ocasió única per acompanyar als joves en aquesta dinàmica d’informació, interiorització i compromís des de l’opció de la fe.

Així és com van ser estructurats els temes de reflexió. A l’inici de la convivència se’ls va invitar a una revisió de la fe en clau cristiana. La fe és un mot que es pot entendre des de molts punts de vista. Però els cristians només vivim aquesta fe si està dirigida cap a la persona de Jesucrist. Partint de conceptes genèrics vam fer una aproximació a les definicions més concretes i vam acabar en aquella del catecisme que dóna un sentit més nuclear: “La fe és la resposta de l’home a Déu que es revela i se li dóna, bo i aportant alhora una llum sobreabundant a l’home que busca el sentit últim de la seva vida”.
Aquesta fe és la que porta implícites certes característiques: és un do de Déu donat a la persona que des de la llibertat raona aquesta creença per viure-la en comunitat per a què arribi a ser transformadora i salvadora en la vida.

Si Déu vol que la fe sigui centrada en Jesucrist, només la podem experimentar en tot el seu conjunt dins de l’Església. Aquesta va ser la segona aproximació. El Senyor es revela en l’àmbit eclesial des de la Sagrada Escriptura i des de la Tradició, és a dir, en uns coneixements, uns sagraments, una manera de viure i un estil de pregar. L’Església que recull la fe dels creients no té fronteres, ni límits perquè està creada per Déu. Com més es viu la fe en aquest estat d’universalitat més s’eixamplen els límits de la caritat.

Per sentir-se interpel•lats pel Senyor els joves van viure l’experiència de la Lectio Divina amb el text del cec de naixement (Jn 9). Guiats per una interpretació concreta ells mateixos van posar-se en el paper de cec que després d’un procés de maduració, valentia i esforç acaba descobrint a Déu per la llum de la fe.

I finalment, aprofitant l’evangeli de la Transfiguració, es va obrir la porta a un dels fruits de la fe, la caritat. Era el moment de comprometre’s davant del Senyor. Ell es manifesta ple de glòria dalt de la muntanya i ens fa baixar amb les piles carregades per actuar en el món en el que vivim i millorar-lo.

Mn. Eduard Falcó

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.