Categories
Notícies

MOLTS JOVES EN EL GRAN RECAPTE

526924_513714031986765_1313717639_n

Molts adolescents i joves de les nostres parròquies han participat aquest cap de setmana en el Gran Recopte, com a voluntaris. Una molt bona manera de començar l’Advent. Li hem preguntat a un d’ells, Jordi Ibáñez de Sant Carles de La Ràpita:

Per què et vas oferir voluntari?

Em vaig oferir voluntari perquè em va semblar una bona idea poder ajudar als més necessitats en la recollida dels aliments. Ho trobo un deure social ajudar en aquests casos. I a més a més, com diu la dita popular “cuando veas las barbas de tu vecino cortar, pon las tuyas a remojar”. Avui hem recollit menjar per als veïns, però aquest menjar pot ser per a mi dintre d’un mes i m’agradaria que altra gent m’ajudés.

Té algo a veure la teva fe en aquest voluntariat?

I tant. La meva fe té a veure sobretot amb el que Jesús ens diu d’ajudar als més necessitats i també en les paraules que ens va dir Jesús “el que feu als meus germans, m’ho feu a mi”. També em sembla important que els cristians fem el que prediquem i que la gent vegi algun cop que fem allò que diem. A més a més, trobo que sense fe, no hagués pogut fer aquestes hores de voluntariat al supermercat perquè no li hagués trobat cap sentit al que feia, i fer algo sense sentit, no té sentit!

Després de conèixer la generositat de la gent, també trobem alguna similitud en aquesta paràbola (Mt 14, 13-21).

Quan Jesús va rebre la notícia, se n’anà d’allí en una barca tot sol cap a un lloc despoblat. Així que la gent ho va saber, el seguiren a peu des de les seves poblacions. Quan desembarcà, veié una gran gentada, se’n compadí i va curar els seus malalts.

Arribat el capvespre, els deixebles s’acostaren a dir-li:
-Aquest lloc és despoblat i ja s’ha fet tard. Acomiada la gent, i que vagin als pobles a comprar-se menjar.
Però Jesús els respongué:
-No cal que hi vagin. Doneu-los menjar vosaltres mateixos.
Ells li diuen:
-Aquí només tenim cinc pans i dos peixos.
Ell els digué:
-Porteu-me’ls aquí.
Llavors va manar que la gent s’assegués a l’herba, prengué els cinc pans i els dos peixos, alçà els ulls al cel, digué la benedicció, partí els pans, els donà als seus deixebles, i ells els donaren a la gent. Tots en van menjar i quedaren saciats. Després van recollir els bocins de pa que havien sobrat i n’ompliren dotze cistelles. Els qui n’havien menjat eren uns cinc mil homes, a més de les dones i les criatures.

A les fotos veiem joves de les parròquies de Sant Carles de La Ràpita i d’Amposta.

 

704506_508293165871277_165457573_o

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.