Categories
Notícies

2n DIA a VALÈNCIA

CENTINELLES DEL DIA I DE LA NIT!

Avui ens hem llevat plens de forces i amb molta alegria; a banda de dormir (alguns) en esterilla, d’altres ens hem despertat amb l’aigua fresqueta de les dutxes valencianes… Deixant de banda d’aquestes experiències terrenals i tan habituals en les nostres trobades, no vull deixar de nombrar i agrair l’acollida que ens han fet a casa seva les Germanes de la Consolació. Elles sempre fan que dins de tot, et sentis realment acollit. Bé, ara ja passaré a allò que he de fer, o sigui, parlar d’allò que he rebut en el dia d’avui.

A les 9’15 hem compartit els laudes amb el bisbe de Teruel i tots els/les joves que han vingut al Congrés. Seguidament, ha vingut la ponència sobre el primer anunci per part de D. Carlos Osoro, arquebisbe de València. Ell ens ha comentat que hem de transmetre a Jesús a partir de la trobada amb l’altre. I tal i com Ell ho va fer amb la el jove ric, la samaritana o Zaqueu; en aproximació, tendresa i escolta.

A continuació, Mn Xavier Marlans, Mn Andrea Brugnolli i José Alberto Barrera com a laic; ens han fet ressonar allò que el bisbe Osoro ens havia explicat. Resumint, puc dir que tal i com el Papa Joan Pau II ens va encomanar; hem de ser centinelles. És a dir, que els/les joves hem d’estar alerta, esperant al germà en les seves preocupacions, els seus sofriments… A través d’aquestes pròpies experiències, proposar-li canviar de vida. Que aquestes persones troben, en nosaltres, un Jesús viu. No pas perquè ho pronuncien els nostres llavis, sinó vivint-ho a través de l’experiència. El fet d’estar atents/tes, ser centinelles de dia i de nit. Els i les joves no creuen en les paraules, volen fets i exemples reals. Qui millor que altres joves per acompanyar-nos??

Després de dinar, ens han distribuït per diferents tallers. A la diòcesi de Tortosa ens han acollit a la Parròquia dels Jesuïtes. Allí ens han fet el taller sobre cinema espiritual i el testimoniatge sobre l’experiència Luces en la Ciudad. On proposen que laics i consagrats unim forces per construir, no el nostre “piset” sinó l’edifici de l’Església. Cadascú amb els seus carismes, però unint i compartint per sumar qualitat en el Regne. També hem resat units/des la pregària de vespres.

Ja per no extendrem més, i després de compartir el sopar amb el nostre Bisbe Xavier Salinas, hem assistit a un espectacle musical que es diu “ALMA”.

A hores d’ara, ja marxo a dormir, que demà serà un altre gran dia. Recordeu, centinelles de dia i de nit. Escoltem-nos, acompanyem-nos… en definitiva, estimem-nos. Qui ens ho va dir tot això fa 2000 anys?? Doncs fem-li cas, que el Regne és això, aquí i ara. Gràcies i Amén.

Blanca Cid ens explica com hem viscut el divendres 2 de novembre, 2n dia del Congrés

One reply on “2n DIA a VALÈNCIA”

Gràcies Blanca!! Un testimoni esplícit del que vam viure el 2n dia!! Jo per la tarde vaig estar al taller de Inifinito+1 i l’experiència va valer la pena de veritat!! Us recomano que paseu per la web, trobareu vídeos molt xulos! ;)

M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.