Categories
Notícies

1r DIA a VALÈNCIA

TAMBÉ VOSALTRES DONAREU TESTIMONI (Jn 15, 26-27)

Nosaltres, sense pensar-ho, donàvem testimoni a mesura que pujàvem al tren. L’alegria de retrobar-nos i posar-nos al dia en algunes cosetes sobre les pròpies vides, creava l’ambient d’il·lusió i d’esperança que caracteritza als cristians que, saben que no tindran massa comoditats, es disposen a viure uns dies d’enfortiment de la fe i de la dimensió missionera.

Ja en València, la comunitat de germanes de la Consolació ens va acollir en sa casa i ens va  explicar les coses pràctiques, per a que fórem més conscients de qui podia tenir matalaf per a dormir i qui havia de seguir la indicació de María Palau: “amb esterilla i alegria”.

Després d’un bon xocolate en el centre de la ciutat i de replegar acreditacions i generoses motxilles, vam anar cap a la plaça de la Verge on tenia lloc la acollida d’altres participants del congrés. Alguns de nosaltres van col·laborar en aquesta tasca.

A les 21h, es va omplir la catedral d’agents de pastoral de joves disposats a pregar junts per a rebre de Déu la gràcia necessària que ens obrís més a ell, a la seua Paraula, a la missió que ens te reservada… Aquesta senzilla però profunda celebració, va començar amb l’entrada de tres representants de cada diòcesi o moviment, que portaven un ciri decorat personalment. Podem agrair la representació del nostre bisbat a Cinta Lleixà, Antonio Iglesias i Jordi Ibañez, i també a Carlos Sánchez que va decorar el ciri. Al final de la processó, un grup de joves voluntaris portava una rèplica de la creu de fusta de les JMJs i una icona de la Mare de Déu, que també recordava les vivències tant intenses d’aquestes jornades.

La Paraula de Déu escollida va ser “Mireu quin amor ens ha tingut el Pare per a anomenar-nos fills seus, pues ho som”. Les paraules del arquebisbe de València, Carlos Osoro, revifaven en nosaltres les ganes de transmetre la fe. Ens va dir: “Venim aquí els que estem pensant en tots els joves d’Espanya, per a que puguen fonamentar la seua vida en la roca que és Jesucrist, i siguen així transmissors de  pau (…) Que nosaltres, sapiguem dir-los-hi que està en ells la possibilitat de trobar la alegria i allò que busquen per a donar sentit a les seues vides.”

La pregària va acabar amb un cant a la Mare de Déu i, tot seguit, vam sortir de nou a la plaça, per a ballar i gaudir d’una festa en la que participaven diversos grups i cantants.

Aquest matí, mentre que amaneix, ens posem en marxa per a viure les parts més intenses del Congrés.

Maria Daràs, ens explica com hem viscut el dijous 1 de novembre, 1r dia del Congrés

One reply on “1r DIA a VALÈNCIA”

Gràcies pel teu testimoni Maria!! Reflexes molt rebé tot el que vam viure allí! Jo personalment em quedo amb la capacitat de mobilització del Dj Pulpo, ens feia fer tot el que ell volia!! Per voluntat de Déu a través de les paraules del Dj, tots els allí presents es notava que ens ho estavem passant molt bé i com deia ell, els joves cristians no som aborrits!!!
Alguns recordaran: “Decidle Hola a Carla! – I tots – Hooooolaaa Carlaaaa!!jejeje ;)

M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.