Categories
Notícies

ETS UN ENTUSIASTA?

Ara que ens disposem a comenar el curs, convé mesurar com estan de plens alguns dipòsits personals i estructurals… Un d’ells, en el nostre cas íntimament lligat a la fe, és el dipòsit de l’ENTUSIASME. Us oferim una reflexió que ens pot ajudar. 

La foto, mostra d’entusiasme, és de la Jornada Diocesana del 25 de març del 2012.

1. Les persones entusiastes són fantàstiques. Transmeten al seu voltant les energies per desenvolupar un projecte, una tasca, una missió. Si a més a més, no només aconsegueixen un primer impuls inicial, sinó que tenen l’art d’acompanyar les persones i tot el treball, llavors encara és més admirable. Jo en conec, d’aquestes persones. A tot arreu en podem trobar, en tots els àmbits de la vida.

2. Si aquesta persona és un cristià, si aquesta persona creu en el regne de Déu com a projecte que val la pena assumir durant tota la vida, si aquesta persona ofereix tota la seva vida per aquest projecte de Déu, llavors cobra per a mi més sentit el terme entusiasta. En grec, significa «en-Zeós», que traduït vol dir «en-Déu». L’entusiasta és el que «està en Déu».Tot això és més paulí que dels evangelis sinòptics, però m’ajuda a llegir les paràboles de Jesús del tresor amagat i de la perla, perquè ambdues parlen d’aquesta il·lusió del qui troba un tresor o una perla magnífics. Jo tradueixo per a mi i em pregunto: com visc la meva adhesió al projecte de Déu, de Jesús i de l’Església? Amb entusiasme o amb altres actituds? Quan i per què em deixo emportar per altres actituds?

3. Amb tot, sembla que l’entusiasme està reservat a uns pocs. En un primer moment sembla que és una actitud que depèn de la personalitat de cadascú. També és constatable que es pot transmetre, però al cap del temps s’esfuma i tothom ens quedem cara a cara amb la nostra més o menys estimada personalitat i caràcter. La Paraula de Déu, per això, ens convida a viure aquest entusiasme. Potser no serem sempre uns entusiastes, però podem viure de tal manera que el regne de Déu sigui per a nosaltres un absolut, com per al qui troba el tresor amagat en un camp i el compra, com per al qui troba la perla de gran valor i ven tot el que té. Avui la Paraula de Jesús és un termòmetre que mesura la nostra passió i entrega pel regne.
És una reflexió de Xavier Navarro, Delegat de Joventut de Lleida

4 replies on “ETS UN ENTUSIASTA?”

aquest jove/Delegat em cau força bé,… i sí, l´entusiasme s´encomana… al menys aixó ens transmet també la nostra Delegada, no?

– “tenir un déu dintre teu” (paraula grega “en + theos”)
– exaltació de l`ànima sota l´inspiració divina, i també…
– exaltació del ànim, admiració apassionada.

… i és que a la fí tot descansa en el “Gran Estusiasta”… bé pels nostres Delegats!

M'agrada

Totalment d’acord amb el teu comentari nando! Alguns, aquest curs el començem amb l’entusiasme una mica “toca’t” i estem disposats a emprendre el curs amb predisposició per voler Déu dintre nostre!!

Ens veiem divendres, no?!? ;) Salut!

M'agrada

Jo no sé si a vosaltres us passa. Però quan no tinc entusiasme, em sento com menys cristià. Com si la llum del cor estés mustia. És en aquests moments quan la pregària és fa necessària i donant gràcies per tot allò de bó que Déu ens ha beneït a la nostra vida, li demano que mai s’apagui aquesta llum tan preciosa, tan gratuita i tan inmerescuda que és la fe. Ja és una bona raó d’estar entusiasmat.

M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.