Categories
Notícies

A TAIZÉ PER PRIMERA VEGADA!

El dissabte dia 18 vam marxar de l’Aldea en tren direcció Tarragona, d’allí vam agafar un autobús fins a Barcelona i des d’allí començava el viatge cap a Taizé a les 8 de la tarda. Aquesta ha estat la meva primera estada a Taizé i en puc treure moltes reflexions. Primer que tot us vull esmentar l’amistat que vam fer el nostre reduït grup amb un altre que provenia de Mallorca. Ens vam conèixer a l’autobús, després vam compartir habitació i a partir d’aquí s’ha forjat una amistat que ens ha dut a proposar fer activitats conjuntes en un futur no molt llunyà. A més a més d’aquesta relació també n’han sorgit d’altres països que he conegut a través de les activitats com a voluntària dins de Taizé al Oyak (l’únic bar del poble). També vaig conèixer gent dins dels grups de reflexió bíblica. Tota aquesta gent era, d’Alemanya, Polònia, Bèlgica, Itàlia, Portugal, França… Joves de la meva edat amb diferents motius que els ha portat a Taizé de la mateixa manera que ha mi.

 

Durant un dia a Taizé hi ha 3 oracions importants: la del matí, la tarda i la nit. Dins de l’oració del matí es podria prendre la comunió o un pa beneït. El pa beneït era per tota la gent, des dels més petits fins als més grans, disposat per a que tota la gent pugi unir-se, es a dir que donava igual l’estat anímic en que et trobessis en la teva vida, tan si erets creient com no. L’oració de la nit era la meva preferida de totes, perquè podies estar tot el temps que volguessis, pregant, cantant, reflexionant, escrivint, fent silenci,… Això si, val a dir que del que més vaig gaudir a les oracions eren els seus cants infinits i tremendament profunds. La pregaria començava a les 20.30h i el dia que vaig fer més tard va ser fins a les 24h.

 

Un fet que m’ha agradat molt es que l’església sempre estava oberta. Sempre, vol dir les 24 hores del dia, hi podies anar a passar una estona en qualsevol moment. També la seva estructura era molt original perquè pareixia una nau industrial i tenia unes persianes metàl·liques que en acabar les pregaries podien separar els ambients.

Finalment també hem pogut gaudir d’un meravellós paisatge de la típica França profunda, amb les seves cases de pedra, camps verds amb vaques, cavalls i ases pasturant. I no ho he desaprofitat ja que sempre que he pogut me escapat per aquells camps plens de vida. Encara que el temps a final de la setmana no ens ha acompanyat gaire. Els primers dies feia molta calor i una xafogor insuportable a partir del dimecres va començar a canviar el temps i el dijous vam tenir tempesta amb vent, pluja i una pedregada inclosa d’unes boles de gel més grans que una canica. Ha estat una experiència enriquidora que no dubtaré en repetir.

Gemma España, és una jove d’Amposta

3 replies on “A TAIZÉ PER PRIMERA VEGADA!”

Wow!I was surfing the net searching info about Taize and get into this page. Thanks to google translator i could read it, and now i’m sure i must go and live that experience. Thanks for sharing it!!!

M'agrada

Hi Steven! Where are you from? Taize is a really good experience in order to live your faith and to get a lot of friends from differents countries! In Taize everybody offers the best of itself, to the others!

M'agrada

Es tota una experiencia de Fe. Hi han moltes coses interesants, però la que més omple, es pasar els segons, minuts. . . hores contemplan l’Esglèsia, la Pregària, els cants, el moviment en silenci i tot descansan en el Senyor, deixant les teves coses en mans del Senyor, reposar, deixar-te omplir de pau, serenor, confiar. . . tot sense presses ni rellotges, disfrutant del moment. . .

M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.