Categories
Notícies

FER NOVES LES COSES!

La setmana passada entre 8 i 12 persones (depenent del moment) van compartir vida i feina a la casa del Patronat del Mont Caro, al terme municipal de Roquetes, per a aquells que no conegueu el lloc. L’excusa era pintar la nova sala, que estava amb el pladur a la vista. Però com que els participants éren bastant treballadors, a més del previst, van pintar les reixes a les que van arribar des de l’escala, i van pintar també tota la entrada i el passadís, a més de netejar vidres i demés i llençar deixalles de les obres que encara romaníen a la casa.

Fins aquí la fitxa tècnica, la crònica podríem dir, si afegim que es féien els àpats i que van fer dos excursions durilles per l’esforç i impressionants per la vista. I que començaven i acabaven el dia en un temps de pregària i el dijous al matí també van cel·lebrar l’Eucaristia.

Però si ens endinsem un poc més, i a pesar de ser una experiència ben senzilla, viscuda per relativament poca gent, amb qüestions tant quotidianes com la neteja, fer el dinar, anar a caminar, pregar, conversar, … potser el més extrany és pintar, és una experiència important i interessant. I és perquè és una experiència que es pot traslladar fàcilment al dia a dia i que en el fons no té més que intentar fer d’una manera extraordinària allò més ordinari.

Si som capaços de captar-ho, aquesta experiència (com tantíssimes altres) té grans dosis de gratuïtat, de posar el que som i el que tenim al servei dels altres, d’aportar alegria mentres pintes i alhora cantes, de posar esperança en converses que miren més enllà de la situació que dia rere dia ens presenten les televisions, d’infondre ànims quan algú pateix mentre camina i té dubtes seriosos de si podrà arribar al final, … si es tenen els ulls oberts i el cor esponjòs, això es capta!

Ho escoltàvem a la Eucaristia, en Jesús tenim la possibilitat i la necessitat de fer noves les coses cada dia. I potser, també avui més que mai, necessitem mirar amb més desig aquelles primeres comunitats que compartíen el pa, la Paraula i ho posaven tot al servei de tots.

Clikant aquí! podeu veure un senzill video del que ha esdevingut l’experiència

One reply on “FER NOVES LES COSES!”

Sempre es un goig treballar i ficar la nostra petit petjada per fer-mos mes nostres els espais dels demes.
moltes gracies al voluntaris i tota la gent que a pregat per aquest voluntaris. el que erea un posible fet ara ja és un fet.

M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.