Categories
Notícies

Sobre la VIDA!

De diferents llocs i per diversos camins, van arribar altres tres caminants al seu destí, el pou de Sicar. Mentre estaven asseguts a l’ombra del pou i assaborint l’aigua fresca, es van posar a parlar de la VIDA! 

Per a mi la vida és el principi, és un fet, és un regal, és el principi del nostre origen. En primer lloc és el principi perquè sense vida no seriem res en aquest món i per tant això és un fet que ens acompanya sempre. I el millor és que és un regal de Déu el qual ens ha creat i és un principi del nostre origen ja que Déu és viu, existeix, està entre nosaltres. Per a poder sentir dins del nostre cor que tenim vida hem d’estar a prop de Déu, l’hem de sentir molt a dins i això ha d’influir amb la nostra vida, i l’única manera que això es faci visible és estimant de la mateixa manera que Ell ens va estimar. I per tant, la vida ha de ser una entrega total als altres sense esperar res a canvi. Un dels textos que més reflecteix això, és el de St. Pau en els seus últims moments de la vida. Us animo a llegir-lo ho trobareu als Fets dels Apòstols al capítol 20, crec que del verset 17 al 27. Jo desitjaria que com St. Pau nosaltres puguem fer el mateix balanç de la nostra vida.

Hi ha moltes definicions sobre la vida però a mi m’agrada una que diu així: “Capacitat d’administrar els recursos interns d’un ésser físic”. Em fa pensar, em pregunto i us pregunto Com gestiono jo els meus recursos interns? Com administro la meva vida? Aquesta definició em dóna certa amplitud de pensament, perquè, segons diu, cadascú pot fer el que vulgui, pot administrar al seu antull. Us adoneu que reflecteix la llibertat que Déu ens ha donat? Sí, Déu ens deixa lliures per fer al nostre aire, però atenció cal saber utilitzar aquesta llibertat, i no oblidem que és Ell qui ens dóna la capacitat per administrar.

Nosaltres, hem triat lliurement el camí cristià i com a tals, creiem de veritat que ELL ÉS LA VIDA. La nostra vida en Ell és el que val la pena. I … Com és aquesta vida? Ho sabem, però jo no l’entenc si no és des del AMOR. Naixem per Amor, l’amor dels nostres pares, que no és més que el reflex de l’Amor de Déu. Ens desenvolupem per amor, està comprovat que un nen sense afecte no creix tant com un nen en un ambient familiar normal. La Vida és un DO gratuït en el qual podem palpar la grandesa de l’Amor de Déu, hem de gaudir-la i viure-la intensament, és a dir, aprofitar tots els nostres recursos interns per poder lliurar-la de nou, quan arribi el moment, plena de fruits de bones obres i per poder dir, després de complir la nostra tasca, l’AMO de LA VIDA: “Sóc aquí, servent inútil sóc”

Després d’escoltar-vos, jo diria que la vida és el camí que gràcies a Déu, i als nostres pares i família, ens fa créixer en tots els sentits. En el cas dels cristians és el camí d’aprenentatge continu de Déu, un camí d’AMOR. Dintre de la vida experimentem diferents formes de manifestar l’AMOR envers els altres, i no hem de rebutjar cap oportunitat de fer-ho, encara que de vegades ens coste, ja que això ens fa seguir més fermament el manament de Déu: estimeu-vos els uns als altres tal com jo us he estimat.

Vaja reflexions al voltant de la VIDA, va dir un d’ells! Ells, que ja s’havien presentat i eren, Gerard Reverté de La Ràpita, Lucia Igual de Tortosa i Inma Climent de Benicarló, van recordar aquelles paraules de Jesús: “Jo he vingut perquè tingueu vida i en tingueu a desdir” (Jn 10, 10).  I es van acomiadar feliços d’haver compartit la seva fe i les seves inquietuds.

 

3 replies on “Sobre la VIDA!”

Vaja!! Quines reflexions més xules sobre la Vida!! Em quedo amb la frase: ELL ÉS LA VIDA! I cert, jo no puc entendre la meva vida sino és lligada a Ell.

Aquestes reflexions serveixen per a la Pregària! Gràcies per, avui, pregar per la VIDA!!

M'agrada

Genials els pensaments que s’hi ajunten al Pou de Sicar, es nota que és un pou d’aigua de VIDA. Com a Marisol, també m’impacta sempre la frase de Jesús a la germana de Llàtzer, qui plorant creu que ja ha aplegat massa tard… i li diu: “Jo sóc la resurrecció i la vida. Qui creu en mi, encara que mori, viurà, i tot aquell qui viu i creu en mi, no morirà mai més” (Jn 11,25). Què n’és d’impressionant la nostra fe!

M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.