Categories
Notícies

CASA MEVA!

Estimo “casa meva”, l’estimo molt perquè aplega, acull i uneix tot allò de bo i millor que tenim tots els seus “ocupants” ; i tot el dolent, és clar… per això és casa nostra i estimant-nos ens corregim i intentem ser “millors”…

Estimo la meva Església, “la catòlica”, la universal, la que promou la Missió Metròpolis, l’Atri dels Gentils… – abans del 70 d.C. al temple de Jerusalem ja hi  havia un altre atri reservat al gentils en el que Algú va fer força feina…i s’hi va deixar la pell-.

L’Atri dels Gentils s’ha tastat a altres ciutats, Bolonya, Florència, Roma, Tirana, Assís, Mèxic… l’any passat és preparava a Madrid un “petit atri” en forma de debat entre el cardenal Ravasi i el filòsof Antonio Marina, organitzat per la revista catòlica Vida Nueva. L’arquebisbe de Madrid, A. Mª Rouco Varela, va cancel·lar la proposta perquè no li agradava la iniciativa. Ara té acceptació a Barcelona.

Aquí l’Atri tindrà quatre seus, i no se us escapi el “significat”: el Museu Nacional d´Art de Catalunya (MNAC), el paranimf de la Universitat de Barcelona (UB), l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i, és clar, la Sagrada Família. Amb “súper”-ponents, Lluis Duch, Rafael Argulloll, Micol Forti, Jordi Llovet, X. Rubert de Ventós, Armand Puig…

M’agraden les noves plataformes de creació recent, fruit d’aquest interès per la religió a casa nostra: religiondigital.org, catalunyareligio.cat o entitats com l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i cultura, l’Associació Internacional de Periodistes de Religió (IARJ), o l’últim suplement de Vida Nueva Catalunya (Jordi Llisterri), i etc… gràcies a Déu.

Estimo casa meva, la meva Església, m’hi sento acollit i “referenciat”, perquè és oberta, amb tantes sensibilitats que t’obliguen a posicionar-te, a treballar per millorar-la i estimar-la cada dia un poc més… L’estimo Senyor perquè és la teva!… i l’ha vas voler nostra!

És una reflexió de Nando.

One reply on “CASA MEVA!”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.