CASA MEVA!

Estimo “casa meva”, l’estimo molt perquè aplega, acull i uneix tot allò de bo i millor que tenim tots els seus “ocupants” ; i tot el dolent, és clar… per això és casa nostra i estimant-nos ens corregim i intentem ser “millors”…

Estimo la meva Església, “la catòlica”, la universal, la que promou la Missió Metròpolis, l’Atri dels Gentils… – abans del 70 d.C. al temple de Jerusalem ja hi  havia un altre atri reservat al gentils en el que Algú va fer força feina…i s’hi va deixar la pell-.

L’Atri dels Gentils s’ha tastat a altres ciutats, Bolonya, Florència, Roma, Tirana, Assís, Mèxic… l’any passat és preparava a Madrid un “petit atri” en forma de debat entre el cardenal Ravasi i el filòsof Antonio Marina, organitzat per la revista catòlica Vida Nueva. L’arquebisbe de Madrid, A. Mª Rouco Varela, va cancel·lar la proposta perquè no li agradava la iniciativa. Ara té acceptació a Barcelona.

Aquí l’Atri tindrà quatre seus, i no se us escapi el “significat”: el Museu Nacional d´Art de Catalunya (MNAC), el paranimf de la Universitat de Barcelona (UB), l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i, és clar, la Sagrada Família. Amb “súper”-ponents, Lluis Duch, Rafael Argulloll, Micol Forti, Jordi Llovet, X. Rubert de Ventós, Armand Puig…

M’agraden les noves plataformes de creació recent, fruit d’aquest interès per la religió a casa nostra: religiondigital.org, catalunyareligio.cat o entitats com l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i cultura, l’Associació Internacional de Periodistes de Religió (IARJ), o l’últim suplement de Vida Nueva Catalunya (Jordi Llisterri), i etc… gràcies a Déu.

Estimo casa meva, la meva Església, m’hi sento acollit i “referenciat”, perquè és oberta, amb tantes sensibilitats que t’obliguen a posicionar-te, a treballar per millorar-la i estimar-la cada dia un poc més… L’estimo Senyor perquè és la teva!… i l’ha vas voler nostra!

És una reflexió de Nando.

Anuncis

One thought on “CASA MEVA!

Add yours

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: