Categories
Notícies

EL POU DE SICAR, COMUNITAT VIRTUAL?

Jo crec que si. M’explico. Certament l’espai virtual tindrà les seves limitacions … i no podrà substituir aquell diàleg fratern que ens ofereixen els companys del grup de joves de la parròquia! Ni aquella trobada en la que hem pregat i hem conviscut tots plegats en una mateixa casa! Ni aquella jornada diocesana que ens ha fet sentir Església diversa, i alhora unida! O no diguem, l’Eucaristia del diumenge!
Però… potser en un món tan relacional com el nostre, són diverses les comunitats que ens sostenen i ens empenyen a sortir renovats. Ara estava pensant, que amb les seves particularitats, potser els que ara estem llegint aquesta “entrada” també formem una espècie de comunitat!
Fa unes setmanes que sabeu que el Blog està una mica aturat. En breu, si Déu vol, n’estrenarem un de nou. I això, m’ha fet rellegir algunes, de les moltes entrades que hem anat publicant. És a dir, rellegir allò que hem anat vivint, allò que l’Esperit ens ha anat suscitant… i el Bloc, simplement, n’ha fet ressó! I tots ens hem enriquit! I hem pregat! O hem donat gràcies! O hem sigut conscients d’una altra realitat que no coneixíem!
I tan sols ha estat un molt limitat reflex, de la vida que el Senyor ens ha regalat. Des de la parròquia de la Serra d’Almos que deixa un comentari agraint la visita d’uns joves que es troben a mig despertar de la fe; la reflexió que li ha suggerit a Nando, la paraula simpàtica i càlida del repartidor del butà a una velleta que es sent sola; les convocatòries a les pregàries de Taizé que ens conviden a fer silenci; les convivències dels més grans que denoten desig de viure més a fons la seva fe, … Quanta vida ens es regalada cada dia a este trosset de món, a les nostres parròquies, a les nostres activitats, als nostres mossens i catequistes, als joves, a tots! Quanta vida ens regala el Pare, siguem conscients o no!
Volia compartir-ho amb vosaltres. Potser no estem massa acostumats a les comunitats virtuals, certament tenen les seves mancances, però també tenen el seu esperit i la seva bondat. Certament els que tenim la costum d’entrar diàriament al Bloc, o els que només ho feu de tant en tant, formem una espècia de comunitat, que està més que justificada si ens ajuda a ser més de Déu, cada dia. Si eixe ser de Déu, ens ajuda a ser més dels altres cada dia. Certament, hi ha molts motius per a l’esperança. Molts més que per al desànim. Vull recordar-ho cada dia al sintonitzar la ràdio al matí o en aquell moment en el que costa pensar que “la cosa no està tan malament”! Sobretot perquè Déu ens estima i ha ressuscitat!
 Maria Palau

3 replies on “EL POU DE SICAR, COMUNITAT VIRTUAL?”

si jo estic en tu crec que es pot dir comunitat virtual ja que tot allò que ns passa es per un motiu i per tant tambè ho volem trasmetre. sabent que quant algu ho llegira sabra qui ens mou que no es ningu més que el crist resucitat el qual ens ha de fer canviar les nostres vides en el nostre dia a dia i en les petites coses de la vidagerard reverte

M'agrada

potser si que fa uns dies que el Blog està "en obres" o una mica "aturat"… em sento molt identificat, jo estic "igual".Tan sols dir-vos, per a que quedi clar lo de Comunitat, que p.e. a mi (i +) ens fa un bé extraordinari poder pouar i veure/seguir com l´Esperit va actuant, calladament, subtilment, però actuant/treballant de formes tan diverses. És un bé de Dèu, no defalliu! ànim!… i gràcies. nando

M'agrada

Certament no puc estar MÉS D'ACORD amb el que expressa Maria amb l'entrada i Nando amb el seu comentari. Jo també fa uns dies que estic "en obres" i sento que al anar caminant, el Crist ressucitat va fent obra en mi. MAGNÍFICA ENTRADA! Salutacions a tothom!

M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.