Categories
Notícies

EL CRIST DE LA MAR I ELS JOVES DE BENICARLÓ


Des de fa més de 200 anys, els 9 dies previs a la Setmana Santa, Benicarló celebra el Novenari al Sant Crist de la Mar. Són uns dies en els que la imatge del Crist, és traslladada a la parròquia de Sant Bertomeu i nombrosos feligresos s’acosten per intensificar la seva vida de pregària, per preparar encara millor el seu interior de cara a la próxima Setmana Santa, per celebrar l’Eucaristia i escoltar plegats les paraules dels diferents predicadors.

 

L’any passat amb motiu de la Jornada Mundial de la Joventut, es va introduir una novetat en aquest tradicional Novenari. Els joves van fer “seu”, el primer dia del Novenari, que tot i estar obert a tot el poble, va ser preparat per ells i modificat en tot allò que ells van considerar facilitava la seva comprensió i pregària. Aquest any, els joves van tornar a preparar el primer dia del Novenari i van compartir amb la gent aquestes dos preguntes que havíen pregat i reflexionat als grups de post-confirmació les setmanes prèvies:

QUI ÉS EL CRIST PER A MI?
 • El Crist és el fill de Déu fet home, és Déu mateix reencarnat i reflexat en la Imatge, tant volguda, del nostre Crist de la Mar, signe d’unió i senya d’identitat del poble benicarlando. El nostre Salvador.
 • Es devoción, es sentimiento, es la esperanza y la alegría de un pueblo, más hermano y más unido, orgulloso de guardar a su Cristo y de que su Cristo le guarde a él.
 • És el company de fatigues, es l’amic incondicional, el confident, el guia i el pare.
 • Aquel que nunca te falla, en quien puedes confiar, el que te ayuda y protege, el que te escucha, aquel en quien apoyarte en momentos de dificultad.
 • És el més gran, el mes important, el més segur, el que dóna sentit a la nostra vida i t’impulsa a viure-la d’una manera més plena i feliç.
 • El Cristo es luz en la oscuridad, Esperanza en el dolor, Fe en la incertidumbre, Alegría en la tristeza.
 • És l’Amor, l’Amor sobre tot, l’Amor més gran, l’Amor que tot ho pot.

QUÈ EM DEMANA EL CRIST A MI?

 • El Crist em demane que el visite, que l’aculla, que el contemple, que l’escolte, que li parle.
 • Que lo descubra en medio de los que sufren, de la soledad, del desánimo, de la tristeza, teniendo una actitud de entrega, de servicio y de amor hacia los que más lo necesita.
 • El Crist em demana que siga millor cada dia, que estime més, comparteixca més, siga més humil, més alegre, més confiat, més atent, més responsable.
 • Que trabaje por la paz y la justicia, por un mundo más humano, por una Iglesia Joven que destierre el egoísmo, el miedo, la pereza, una Iglesia que sea modelo de fidelidad a Cristo y testimonio de su palabra.
 • El Crist em demana compromís, col.laboració, respecte, confiança, dedicació, esforç, pregària, que em descentre del jo per arribar als altres, que fixem els ulls en Ell.
 • El Cristo nos pide que lo sigamos, que le dejemos formar parte de nuestras vidas, de nuestras familias, de nuestros hogares, de nuestro pueblo. El Cristo nos pide que lo amemos como Él nos ama.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.