Categories
Notícies

SENTIMENTS ENFRONTATS

Això m’ha passat amb la visita de la Creu a la nostra Diòcesi. Al revisar-me’ls com a creient, catequista i pare he tingut… sentiments enfrontats, i sobretot , una bateria d’interrogants!

Sempre m’agrada començar per l’agraïment. Agraïment al Déu de nostre Senyor Jesucrist per oferir a través de la seva Església tota una sèrie de dons. Agraïment a tots els seus representants i en aquest cas de manera especial al ja beat Papa Joan Pau II per haver provocat aquest riu d’adoració, focalització i corresponsabilitat als joves del món oferint-los aquesta Creu i les JMJ. Agraïment al treball, incommensurable, i sensibilitat de les laiques/cs perquè això sigui possible….

Però, com fer fluir en el temps i les consciències aquets dons en els altres i que ens ajuden a ser més i millors transmissors de la nostra fe en el dia a dia?….

Agraïment a Crist que m’hagi permès compartir aquets moments amb els meus, amb les meves xiques, són moments irrepetibles que ajuden d’una manera valuosíssima a construir i enriquir la família – i sobre la Creu, res millor- a obrir-la i oferir-la a altres, a fer Església…és fa difícil expressar els sentiments profunds al veure que “les menudes” ajudaven a portar la Creu…. i valdria la mateixa pregunta d’abans, com a espòs i pare com ha de ser el meu testimoniatge?… Estic a l’altura dels dons que rebo?…uf!!!

Tristesa, “ràbia” continguda. No he sabut, no hem pogut encomanar, transmetre, implicar als xavals de confirmació i a d’altres de més grandets per a que gaudissin de tots aquets actes, tot i oferir-los reiteradament… perquè s’ho han de perdre, carai!, ningú els oferirà rés millor, parlo d´Ell! […] I et necessiten tant, Senyor!

Veure, jutjar i actuar…. Com sempre i gràcies a Déu, intentaré viure i veure la vida com lo que és, un do. Intentaré continuar estan empeltat a Ell, celebrant-lo, pregant-lo, estimant-lo, i no podré, per més “aurelluts” i “perduts” que els vegi, deixar de “enrabiar-me” per tot allò que és perden i continuaré assumint les tristeses del meu fracàs sempre esperant que el teu amor els aculla Senyor.

Les “nostres menudes”, una en un braç a la creu i l’altra aguantant fanalets…quin goig Senyor!

Nando

3 replies on “SENTIMENTS ENFRONTATS”

per cert, el terme carinyós “aurelluts” referit als xavals, és perque sempre els dic que tenim dos orelles i només una boca, per poder escoltar el doble del que parlem….

M'agrada

UN SEGUIMENT MÉS FIDEL I CONSEQÜENT.

Durant el seguiment, en el nostre camí diari reseguint les petjades de Crist crucificat que viu, hi ha vegades en les quals ens irromp el dubte o el cansament. S´obren cruïlles, creus de camí, diverses opcions, algunes més aparentment “captivadores” que altres, si cap. Totes poden ser legítimes, però no totes ens ajuden a un seguiment més fidel i conseqüent. I és que tot té “un preu/valor” en la nostra pròpia opció fonamental. Hi ha dureses en el camí escullit però hem d´assumir-lo integrament. No és tracta de triar diferents camins per transitar per ells amb tota comoditat alternant-los segons necessitats i capritxos (religió a la carta). Es tracta d´assumir les bondants/dons i les dificultats de cada camí, de cada itinerari personal, de cada trajectòria ( Projecte Personal de Vida).

Que les nostres opcions, les nostres decisions en les cruïlles, els nostres projectes en la vida tinguin sempre en la Paraula viva de l´Evangeli una força transformadora i una base forta i eficaç.

(comentari Jn. 10, 22-30.)

pouat avui…..nando

M'agrada

No podem ser “testimonis passavolants” (bystander, Raul Hilberg). Algú que passa prop d´un fet, el mira i s´en va; testimonis passius en els que desapareix el compromís i l´implicació i neix l´indiferència.

nando

M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.