Categories
Testimoniatge

MOCADORS A L’ARBRE

Us deixem una bona reflexió per esta quaresma…

El dia que va decidir marxar de casa, ni tan sols va dir adéu als seus. Va deixar enrere la família i tots els records que formaven part de la seva vida. Volia ser lliure. Un any després va veure que havia perdut el temps, la salut i els diners. Anava caminant perdut pels carrers solitaris d’una gran ciutat, i no deixava de pensar en els seus. A vegades li venia la idea de tornar a casa, però la descartava: no sabia si seria ben rebut, després de tant de temps d’haver marxat.

Però un dia va decidir-se a escriure una carta als de casa seva. En ella els demanava perdó i els deia que es moria de ganes per tornar a casa, però que no s’atrevia a demanar-ho, perquè no sabria com el rebrien. Al final de la carta els deia que si ells (els seus pares i germans) estaven disposats a acollir-lo, que posessin un mocador blanc penjat de l’arbre que hi havia al costat de la casa, tocant a la via del tren. Si ell veia el mocador, baixaria a l’estació i tornaria a casa. Però si el mocador no hi fos, acceptaria la decisió de la família i continuaria el seu viatge.

Durant el viatge amb tren a la seva ciutat, va estar tota l’estona pensant en l’arbre. Unes vegades se l’imaginava amb un petit mocador blanc penjat; i altres vegades també l’imaginava amb les branques buides, sense cap senyal de la seva família.

Quan el tren va passar veloç al costat de casa seva, va mirar el vell arbre… i no va poder reprimir un gest d’alegria: no hi havia només un mocador blanc lligat a una branca; tot l’arbre estava ple de mocadors, grans, petits, blancs, de colors… Com si hagués florit el perdó, un perdó total, que oblida tot, i que dóna l’oportunitat de tornar a començar…

Sabrem nosaltres donar una altra oportunitat a aquells que creiem que no han obrat bé amb nosaltres?

Delegació de Joves

2 replies on “MOCADORS A L’ARBRE”

¿Que, si sabremos?…. pues puede que si ponemos ternura y amor en la mirada, y pensamos que quizás el otro está sintiéndose a la vez ofendido, le demos no una oportunidad,las que convengan.
“Trata al prójimo como te gustaría que el te trate a ti”

M'agrada

hi ha maneres de marxar, però sobretot, i gràcies a Déu, hi ha maneres de tornar…
La/el “prota” va marxar mal, molt mal, va intentar prescindir dels seus per voler ser ella/ell. Però no cregueu que no pensava tornar, pensava fer-ho en “honor de multitudes” :
– ho veieu, he triunfat…vosaltres que us pensaveu…que no em deixaveu, mireume ara!…
Però les coses no van sempre com nosaltres voldriem…i va haber de reconduir la manera de tornar. Ell/la prota fa la seva catarsi/conversió, que està molt bé, però pareix que la resta només fa el que ha de fer o s´espera d´ells i així conclou l´història….amb el perdó, el gran do….
M´haureu de “perdonar” però no puc deixar de pensar, d´imaginar-me l´altra vessant de la història, la dels “fabricants de mocadors”. No entenien, ni entenen encara (ningú els o ha explicat) perquè va marxar sense dir rés…però van continuar “fabricant mocadors”. És preguntaven dia darrera dia perquè no arribaven notícies i això els tenia molt preocupats…i continuaven “fabricant mocadors”. Fins que, gràcies a Déu, un dia arriven notícies :
– torna!, no ho us ho han dit? torna!, va traïem tots els mocadors, ràpid, penjeu-los, tots, ben amunt, que és vegin, quina alegria!….torna!

És aquet perdó/estimació covat, que perdura i perdura en el temps, el que a mí, desde fa molt de temps em té…robat el cor!….
M´agraden les històries/la història però encara m´agrada més ajudar a construir-la…

nando

M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.