Categories
Notícies

CARMELITES MISSIONERES TERESIANES D’ANIVERSARI

Tarragona fou la seu de la commemoració dels 150 anys de la fundació de les Germanes Carmelites Teresianes i dels 200 anys del naixement del Pare Francesc Palau. Un grup d’alumnes del col·legi Sagrat Cor d’Amposta juntament amb nois i noies d’altres punts de Catalunya i d’Espanya ens vàrem desplaçar fins el Col·legi Mare de Déu del Carme a Tarragona, els dies 13 i 14 de novembre. Vam participar en una convivència juvenil, i el diumenge dia 14 en la multitudinària Eucaristia presidida pel Sr. Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol.També van assistir una representació important d’autoritats, l’alcalde de Tarragona, l’alcaldessa de l’Ajuntament d’Aitona i d’altres representants d’amdós consistoris. És de destacar la participació del Cor de la Catedral que ens va fer emocionar a tots. Tant pel que fa a la convivència com l’Eucaristia van ser per a mi un motiu més que suficient per continuar participant en tots aquells actes que vagin sorgint al llarg d’aquest any.La nostra admiració i agraïment per l’obra del Pare Palau, el record de les seves paraules, l’amor als altres, són avui motiu de festa i alegria per celebrar tots junts els 200 anys del seu naixement i els 150 de la fundació de la Congregació de les Germanes Carmelites Missioneres Teresianes.

Al final de l’Eucaristia ens va fer sentir a tots més que mai l’esperit palautià el cant final SALVE FRANCISCO, que com molt bé diu una de les seves estrofes, la unió d’un poble que canta agraït a la vida entregada del Pare Palau i a la empremta que avui seguim en aquest important camí que va deixar obert a través de les Germanes Carmelites Teresianes.
Felicitats! A tots aquells que heu organitzat els actes i el més sincer agraïment a aquells que heu sabut motivar la nostra fe i admiració al Pare Palau.

Blanca Fumadó Rullo, 4t d’ESO Col·legi Sagrat Cor d’Amposta

El passat diumenge 14, vam anar a Tarragona, a la Casa Mare de les Germanes Carmerites Missioneres Teresianes, fundades pel Pare Francesc Palau i Quer ocd, ara fa 150 anys. D’ell es celebra el 200 aniversari del seu naixement a Aitona, Lleida.

Va ser un home dedicat a l’Església, no entenia altra manera de seguir Jesús sinó era dedicat a l’altre, a l’Església Poble de Déu. L’estimava i, l’estima avui amb la vida dedicada de les seves filles espirituals, pels seus escrits dedueixes del seu Amor Evangèlic cap a Ella. Com un Tot, en una Comunió perfecta: Déu encarnat en Jesús i Jesús Donat a l’Església.

No havia estat mai a la Casa Mare i, per tant, mai havia estat davant les restes del P.Palau, (he de dir que fa poc que conec a les germanes CMT però, gràcies a Déu, a la meva família ens va arribar aquest regal), bé, el que volia dir-vos, em va impactar la col·locació de les restes, ho vaig trobar d’un simbolisme perfecte, sabeu lo d’una imatge val més que mil paraules, està l’arqueta, on es guarden les restes, “suportant” el pes d’un Altar, de la Taula de l’Església, on ens reunim tots per fer memòria de la Vida de Jesús, on som vertaders membres actius de l’Església.

Bé, les CMT tenen presència a la nostra Diòcesi de fa més de 100 anys. Avui, tenen un Col.legi a Amposta i un altre a Sant Carles. És a dir, fa més d’un centenari que col.laboren en l’educació dels nostres joves. La seva dedicació en la pastoral, en l’educació integral per a “construir” PERSONES DIGNES, ESTIMADES i VERTADERS CRISTIANS és plena. Les seves portes sempre resten obertes a l’escolta, a l’atenció del jove, les seves formes i gestos són mostres d’això. Mitjançant convivències, pregàries, celebracions solidàries,…

I, tot aquell treball, es va transformar en una festa el diumenge 14. Hi havia joves vinguts d’arreu i, per suposat, de la nostra Diòcesi TAMBÉ!. Joves que van optar per una convivència, per compartir la fe i el carisma Paulatià, joves que van dir SI. Aquests nois i noies són motivadors per a nosaltres, ens diuen que VAL la PENA, que el nostre temps, el temps que els dediquem, té molt de sentit.

Gràcies, a les CMT i als nois i noies que revaluen el nostre temps i dedicació.

Rosalia Brull

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.